"Ervaar je stagnatie? Voel je een blokkade over een bepaald thema? Heb je stress of emoties of ervaringen die je niet meer wilt dragen. Is het leven zwaar voor je? Blokkeert je energie en ervaar je stress in je lijf? En wil je hiermee aan de slag? Leer dan nu jouw karakter en lijf beter begrijpen met de toptest, die inzicht geeft in jouw persoonlijkheid.

Neem  met een traject de regie over je leven terug.

EN

word jezelf  weer

 

Het resultaat van dit alles? Tijd en ruimte om te genieten van jouw reis die 'leven' heet! Ervaar het leven zoals het bedoeld is. Ook als het tegenzit, niet leuk is. Je dealt met jouw ervaringen en met jezelf.

 

Eigenlijk is het simpel: het gaat er niet om hoe vaak je valt, maar hoe je valt EN hoe je opstaat!  Ga ervoor! En sla je vleugels uit... 

Stills 1 - Beleef je karakter.png
"Het leven is te kostbaar om jezelf niet op de eerste plek te zetten. Wat het leven je ook voorschotelt:  Neem initiatief, verantwoordelijkheid en zorg voor veerkracht. Zorg dat het leven je niet te lang laat lijden"
P1100387.JPG

Krijg de sleutel tot je ware ik in handen  met Beleef je Karakter! Jouw 'shortcut' naar stressfree, successfull en strong!

P1020610.JPG

Ik heet Birgita Endert. Ik ben sinds 2016 voor mezelf begonnen als karakterconsultant bij mijn eigen bedrijf Beleef je Karakter.  

 

Wie ik nu ben en wat ik doe was een hele zoektocht. Begin dertig was ik mezelf kwijt, geen idee wat ik wilde en stond ik (met mijn zus) alleen in de wereld. Onze ouders waren recent overleden. Ik was geknakt, maar niet gebroken, als een rietstengel in de wind.

Zo sta ik nog steeds in het leven: ik zie altijd de andere kant van donker, hoewel het donker er wel mag zijn. Niet dat ik het leuk vind, maar ik kan het toch niet (altijd) voorkomen. Leven is om te leren, na een val altijd de moeite om weer op te staan.

 

Dat is hoe ik het doe. Waar het leven wat mij betreft over gaat is het volledig ervaren van wat er gebeurt. En daarmee omgaan. Wat er ook gebeurt. Positief en negatief. Allebei. Het gaat niet om het vallen, maar om het opstaan. 

Ik weet, voel, dat er meer is dan deze wereld. En ervaar de wereld en de dualiteit op mijn manier. En dat betekent dat ik het aardse en het spirituele in mijzelf en mijn praktijk vormgeef. Ben ik zweverig? Nee, verre van. Ik ben oplossingsgericht, praktisch en 'down to earth'. Positief? Ja! Sfeergevoelig? Ja! Leergierig? Ja! Mensen die me kennen vinden me een warm mensenmens, vriendelijk, dienstbaar en redelijk recht door zee. 

Inkijkje in mijn leven:

Een korte inkijk in mijn leven (tot nu toe): Ik vond het leven als kind en jong volwassene niet zo gemakkelijk. Het voelde wat gemaakt, hoewel we het thuis goed hadden. "Doe maar normaal, dan ziet de buitenwereld dat het goed is." 

Ik voelde me regelmatig eenzaam en had moeite om mijn eigen weg en identiteit te vinden. Snapte niet goed hoe ik mezelf  kon blijven en toch aan de verwachtingen kon voldoen. Verloor mezelf en mijn eigenheid. En dat voelde verre van prettig, zie ik achteraf.

Daarnaast gebeurde er van alles. Dierbaren overleden. Ik verloor mijn ouders, grootouders, lieve vrienden en andere dierbare mensen relatief vroeg. Voeg daar gescheiden ouders, een zoekende vader, mijn eigen kinderloosheid, een verbroken verloving en wat gezondheidsgedoe aan toe en het plaatje is redelijk compleet. En liet ik me door dit alles uit het veld slaan? NEE! Het leven zette me zo op mijn huidige en het voor mij juiste spoor. Ik leerde te schakelen van overleven naar leven in mijn tijd en tempo en werd meer en meer mezelf. Hoe ik dat deed?

Sinds 2008, net na het overlijden van mijn moeder, leerde ik over de karakters en het omgaan met energie en de blokkades in het lijf. En hoe ik stagnatie kan verhelpen door mijn gedrag te veranderen. Met mijn ervaring en opgedane kennis in de Karakterologie, maar ook mijn opleiding Spirituele Psychologie vond ik mijn eigen identiteit, mijn eigen weg, mijn 'highway naar happiness' weer. Intussen reisde ik tot Corona in 2020 kwam de hele wereld rond. Mijn zeilreizen naar Antarctica en South Georgia zijn naast diverse duikreizen mijn favoriet. 

Ervaar ik het leven als gemakkelijk? Nee, ik werk er dagelijks hard aan om mezelf te blijven ervaren. Is dat erg? Nee, ik doe het graag! Het is namelijk 'o zo gemakkelijk' om weer op de automatische piloot te leven en te vervallen in 'oud' gedrag waar ik minder blij van wordt. En dat wil ik niet meer.

Dus iedere dag weer kijken hoe ik me voel en daarop bijstellen!
 

HET ROER OM!!

Wat is het grootste kantelpunt tot nu toe en een grote realisatie na het starten van mijn eigen onderneming in 2016? Het loslaten van mijn loondienst bij de werkgever waar ik sinds 2002 werkte! Begin 2021 heb ik mijn roer definitief omgegooid en ben ik niet meer in loondienst. De route om die keuze te maken was lang en pittig. Ik was betrokken, loyaal en was nog best tevreden met mijn baan. Nu ik het verschil voel, de passie en de vrijheid die ik ervaar, nu de ratrace die voor mij geëindigd is, voelt echter fantastisch, naast dat het soms ook zoeken en wennen is. Soms vraagt het leven je om uit de comfortzone te stappen en iets te doen wat je niet gemakkelijk vindt. Toch een stap zetten, helpt je om op jezelf te bouwen en te ervaren waartoe je in staat bent. 

 

Tot binnenkort. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten.

Birgita

Karakterconsultant en levensgenieter

P.s. Ik ben reislustig, foto's op deze site en op social media geven daar een klein inkijkje in. Ben bv. 2x met een zeilschip naar Antarctica gezeild vanaf Zuid-Amerika en genoot eveneens van de prachtige natuur in bijvoorbeeld South Georgia, met supergrote koloniën pinguïns en maakte diverse duikreizen 'all over the world'. Voor nu en nog eens: reizen in vrijheid, of het nu boven of onder water is. Ik kan niet wachten!