Ik heet Birgita Endert. Ik ben sinds 1 september 2016 voor mezelf begonnen als karaktercoach voor kinderen en volwassenen. Intussen werk ik vooral als coach en begeleid ik mensen in het definitief oplossen van mentale blokkades en emotionele struikelblokken. Ik werk zo samen met jou aan het hervinden van jezelf na verlies. Wat voor verlies het ook is. Als geen ander weet ik wat het betekent om na diverse life-events met veel impact, je eigen weg te moeten zoeken en wat een energie en verdriet dat kost. Maar wat een gaaf gevoel als je jezelf terug vind!

Ik vond het leven als kind niet zo gemakkelijk. Het voelde wat gemaakt, hoewel we het thuis goed hadden. "Doe maar normaal, zodat de buitenwereld ziet dat het goed is. En bespreek vooral niks". Ik voelde me als kind al regelmatig eenzaam en had moeite om mijn eigen weg te vinden. Snapte niet goed hoe ik mezelf  kon blijven en toch aan alles wat er van me verwacht werd kon voldoen. Verloor mezelf en mijn eigenheid.

 

Bovendien kreeg ik al vroeg ik te maken met rouw en verloor mijn grootouders, maar ook mijn beide ouders. Voeg daar gescheiden ouders, een zoekende vader, een stevige relatiebreuk en mijn eigen  kinderloosheid aan toe en het plaatje is compleet. Het leven zette me  zo echter wel op mijn huidige en het voor mij juiste spoor. 

Sinds 2008, net na het overlijden van mijn moeder, ben ik met karakterintelligentie en lichaamswerk bezig. Ik leerde werken en omgaan met energie, met de diverse emoties. Werkte aan mezelf en mijn patronen. Ik ben een van de eerste gezins- en kindercoaches die werkt met karakterintelligentie. Met als specialisatie: het verwerken van de impact van verlies. En mijn wens is jezelf weer te vinden na een dierbaar verlies.  Ongeacht welk soort verlies het betreft: van  een dierbare, je baan, je gezondheid of het niet voldoen aan verwachtingen die vanuit je familie worden opgelegd.

Het leven daagt je uit. Daar kun je niet omheen. Ik leef intussen vrijheid voor in de breedste zin van het woord: reis de hele wereld over, duik en geniet intens van groot en klein geluk. Ook in bijzijn van en in herinnering aan mijn familie.

 

Leven is voor mij een werkwoord en dat gun ik iedereen. Zonder schuld en schaamte leven in volle waardering voor jezelf. En doen waar je voor bedoeld bent.

Tot ziens, Birgita

Karakterspecialist en verliesdeskundige

 

 

Mijn favoriete citaat:
"Het leven is te kostbaar om te blijven hangen in negatieve emoties! "

©2020 door Birgita Endert voor Beleef je Karakter met  Wix.com 

KvK: 66769922, gevestigd te Zoetermeer
BTW nummer : NL001995682B37