Ik heet Birgita Endert. Ik ben sinds 1 september 2016 voor mezelf begonnen als karaktercoach voor kinderen en volwassenen. Intussen werk ik vooral als vrouwencoach en werk ik aan het tot bloei komen na verlies en rouw. Als geen ander weet ik wat het betekent om, als vrouw, met verlies en rouw je eigen weg te moeten zoeken en wat een energie en verdriet dat kost. Maar wat een gaaf gevoel als je jezelf terug vind!

Ik vond het leven als kind niet zo gemakkelijk. Het voelde wat gemaakt, hoewel we het thuis goed hadden. "Doe maar normaal, zodat de buitenwereld ziet dat het goed is. En bespreek vooral niks". Ik voelde me als kind al regelmatig eenzaam en had moeite om mijn eigen weg te vinden.

 

Al vroeg kreeg ik te maken met rouw en verloor mijn goothouders, maar vooral mijn beide ouders. Voeg daar gescheiden ouders, een zoekende vader en een stevige relatiebreuk en kinderloosheid aan toe en het plaatje is compleet. Het leven zette me  zo op mijn huidige spoor. 

 

Sinds 2008, net na het overlijden van mijn moeder, ben ik met karakterintelligentie en lichaamswerk bezig. Ik leerde werken en omgaan met energie, met de diverse emoties. Werkte aan mezelf en mijn patronen. Ik ben een van de eerste gezins- en kindercoaches die werkt met karakterintelligentie. Met als specialisatie: vrouwen en rouw... en dan vooral: tot bloei komen na een dierbaar verlies.  Of het nou gaat om rouw na verlies van  eendierbare, je baan, je gezondheid of het niet voldoen aan verwachtingen

Alles gebeurt met een reden, is mijn overtuiging. Mijn llife-events maakten me sterker, zelfbewuster en daadkrachtiger. En meer en meer mezelf. Ik geniet van het leven, van elke stap. Ook als deze moeilijk of verdrietig is. Een halfvol glas is altijd bij te vullen. 

Als familie(t)rouw mens, leef ik intussen vrijheid voor in de breedste zin van het woord: reis de hele wereld over, duik en geniet intens van groot en klein geluk. Ook in bijzijn van en in herinnering aan mijn familie. Leven, (juist ook na verlies en rouw) is voor mij een werkwoord en dat gun ik iedereen. Zonder schuld en schaamte leven en tot volle bloei komen. Doen waar je voor bedoeld bent

Het dragen van mijn rouw en verlies kost me veel, maar levert me evenveel, zo niet meer op.

 

Tot ziens, Birgita

 

 

 

Mijn favoriete citaat:
"Het leven is me te kostbaar om te blijven hangen in negatieve emoties! "

©2019 door Birgita Endert voor Beleef je Karakter met  Wix.com 

KvK: 66769922, gevestigd te Zoetermeer