Ik heet Birgita Endert. Ik ben sinds 1 september 2016 voor mezelf begonnen als karaktercoach voor kinderen en volwassenen. Intussen werk ik vooral als vrouwencoach en werk ik aan het hervinden van jezelf na verlies. Wat voor verlies het ook is. Als geen ander weet ik wat het betekent om, juist als vrouw, na diverse life-events met veel impact, je eigen weg te moeten zoeken en wat een energie en verdriet dat kost. Maar wat een gaaf gevoel als je jezelf terug vind!

Ik vond het leven als kind niet zo gemakkelijk. Het voelde wat gemaakt, hoewel we het thuis goed hadden. "Doe maar normaal, zodat de buitenwereld ziet dat het goed is. En bespreek vooral niks". Ik voelde me als kind al regelmatig eenzaam en had moeite om mijn eigen weg te vinden.

 

Al vroeg kreeg ik te maken met rouw en verloor mijn grootouders, maar ook mijn beide ouders. Voeg daar gescheiden ouders, een zoekende vader en een stevige relatiebreuk en kinderloosheid aan toe en het plaatje is compleet. Het leven zette me  zo op mijn huidige spoor. 

Sinds 2008, net na het overlijden van mijn moeder, ben ik met karakterintelligentie en lichaamswerk bezig. Ik leerde werken en omgaan met energie, met de diverse emoties. Werkte aan mezelf en mijn patronen. Ik ben een van de eerste gezins- en kindercoaches die werkt met karakterintelligentie. Met als specialisatie: vrouwen en de impact van verlies. En mijn wens is jezelf weer te vinden na een dierbaar verlies.  Ongeacht welk soort verlies het betreft:  van  een dierbare, je baan, je gezondheid of het niet voldoen aan verwachtingen die vanuit je familie worden opgelegd.

Het leven daagt je uit. Daar kun je niet omheen. Ik leef intussen vrijheid voor in de breedste zin van het woord: reis de hele wereld over, duik en geniet intens van groot en klein geluk. Ook in bijzijn van en in herinnering aan mijn familie.

 

Leven is voor mij een werkwoord en dat gun ik iedereen. Zonder schuld en schaamte leven in volle waardering voor jezelf. Doen waar je voor bedoeld bent.

Tot ziens, Birgita

 

 

Mijn favoriete citaat:
"Het leven is me te kostbaar om te blijven hangen in negatieve emoties! "

©2020 door Birgita Endert voor Beleef je Karakter met  Wix.com 

KvK: 66769922, gevestigd te Zoetermeer
BTW nummer : NL001995682B37