"Ervaar je stagnatie? Voel je een blokkade over een bepaald thema? Heb je stress of emoties of ervaringen die je niet meer wilt dragen. Is het leven zwaar voor je? Blokkeert je energie en ervaar je stress in je lijf? En wil je hiermee aan de slag? Leer dan nu jouw karakter en lijf beter begrijpen met de toptest, die inzicht geeft in jouw persoonlijkheid.

Neem  met een traject de regie over je leven terug.

EN

word jezelf  weer

 

Het resultaat van dit alles? Tijd en ruimte om te genieten van jouw reis die 'leven' heet! Ervaar het leven zoals het bedoeld is. Ook als het tegenzit, niet leuk is. Je dealt met jouw ervaringen en met jezelf.

 

Eigenlijk is het simpel: het gaat er niet om hoe vaak je valt, maar hoe je valt EN hoe je opstaat!  Ga ervoor! En sla je vleugels uit... 

Stills 1 - Beleef je karakter.png
"Het leven is te kostbaar om jezelf niet op de eerste plek te zetten. Wat het leven je ook voorschotelt:  Neem initiatief, verantwoordelijkheid en zorg voor veerkracht. Zorg dat het leven je niet te lang laat lijden"
P1100387.JPG

Krijg de sleutel tot je ware ik in handen  met Beleef je Karakter! Jouw 'shortcut' naar stressfree, successfull en strong!

P1020610.JPG

Ik heet Birgita Endert. Ik ben sinds 2016 voor mezelf begonnen als karakterconsultant en transformatiecoach bij mijn eigen bedrijf Beleef je Karakter.  

 

Het opnieuw uitvinden van wie ik nu ben en wat ik doe was een hele zoektocht. Begin dertig was ik mezelf 'kwijt'. Klinkt gek: ik had mijn leven op orde, een huis, een baan en een relatie. Ik had geen idee wat ik wilde of wie ik was. Mijn ouders waren toen recent overleden. En ik voldeed nog steeds aan hun verwachtingen. Dat wilde ik anders. Ik was geknakt, maar niet gebroken, als een rietstengel in de harde wind. Een aantal dingen wist ik zeker: ik kan dit aan, ik wist dat er ook iets goeds achter vandaan zou komen en wilde met mezelf aan de slag.

 

Intussen ben ik jaren verder en zie ik nog steeds de andere kant van donker, hoe donker het ook is. En nee, niet dat ik het altijd leuk vind, ik weet in elk geval hoe ik sneller iets anders kan doen, waardoor ik minder lang hoef te lijden of te lang blijf haken in iets wat ik niet zelf kan oplossen.

Waar het leven wat mij betreft over gaat is het volledig ervaren van wat er gebeurt. En daarmee omgaan. Wat er ook gebeurt. Positief en negatief. Allebei. Het gaat niet om het vallen, maar om het opstaan. Het gaat niet om winnen of verliezen, maar om van de val te leren en weer op te staan. Het gaat om de transformatie die je maakt, hoe je voor jezelf en jouw ziel zorgt! Niet om hoeveel je verdient, wat je succes is in een baan, maar om WIE JE ECHT BENT!

Ik weet, voel, dat er meer is dan deze wereld. En ervaar de wereld en de dualiteit op mijn manier. En dat betekent dat ik het aardse en het spirituele in mijzelf en mijn praktijk vormgeef. Ben ik zweverig? Nee, verre van. Ik ben aards, oplossingsgericht en praktisch. Positief? Ja! Sfeergevoelig? Ja! Leergierig? Ja! Mensen die me kennen vinden me een warm mensenmens, vriendelijk, dienstbaar en redelijk recht door zee. 

Inkijkje in mijn leven:

Een korte inkijk in mijn leven (tot nu toe): Ik vond het leven als kind en jong volwassene niet zo gemakkelijk. Ik groeide op in een huisartsengezin in het midden van het land en we hadden het goed. Het leven voelde echter wat gemaakt en ik moest in het gareel lopen. "Doe maar normaal, dan ziet de buitenwereld dat het goed is."  Ik voelde me regelmatig eenzaam en had moeite om mijn eigen weg en identiteit te vinden. Snapte niet goed hoe ik mezelf  kon blijven en toch aan de verwachtingen kon voldoen. Verloor mezelf en mijn eigenheid. En dat voelde verre van prettig, zie ik achteraf. Wat minder prettig was, was dat ik ook huisarts moest worden (net als mijn vader en zijn vader, mijn opa), maar dat me dat niet paste. Wat ik dan wel ging worden: ik had geen idee. Er werd ook niet meer over gesproken en ik moest het zelf maar uitzoeken. En dat was lastig voor me. Alles was ik zou kiezen zou mijn vader teleurstellen. En dat is niet wat je wilt als kind.

Daarnaast gebeurde er van alles. Dierbaren overleden. Ik verloor mijn ouders toen ik begin 30 was en al eerder mijn grootouders. En ook nu nog regelmatig lieve vrienden en andere dierbare mensen. Voeg daar mijn gescheiden ouders, een zoekende vader, mijn eigen kinderloosheid, een verbroken verloving, behoorlijk wat gezondheidsgedoe en recentelijk een forse oplichting aan toe en het plaatje is redelijk compleet.

 

En liet ik me door dit alles uit het veld slaan? NEE! Het leven zette me zo op mijn huidige en het voor mij juiste spoor. En ik leerde keer op keer opstaan. Of het nou om het einde van mijn baan, het overlijden van vrienden of familie of zelfs om een oplichting gaat. Ik laat me niet uit het veld slaan en ga er keer op keer weer voor. 

De afgelopen jaren leerde ik steeds beter schakelen tussen overleven naar leven in mijn tijd en tempo en werd meer en meer mezelf. En kon ik meer dragen dan eerst. Hoe ik dat deed?

Sinds 2008, net na het overlijden van mijn moeder, leerde ik over de karakters en het omgaan met energie en de blokkades in het lijf. En hoe ik stagnatie kan verhelpen door mijn gedrag te veranderen. Met mijn ervaring en opgedane kennis in de Karakterologie, maar ook mijn opleiding Spirituele Psychologie vond ik mijn eigen identiteit, mijn eigen weg, mijn 'highway naar happiness' weer. En reisde ik tot Covid-19 in 2020 kwam de hele wereld rond. Mijn zeilreizen naar Antarctica en South Georgia zijn naast diverse duikreizen mijn favoriet. 

Ervaar ik het leven als gemakkelijk? Nee, ik werk er dagelijks hard aan om mezelf te blijven ervaren. Is dat erg? Nee, ik doe het graag! Het is namelijk 'o zo gemakkelijk' om weer op de automatische piloot te leven en te vervallen in 'oud' gedrag waar ik minder blij van wordt. En dat wil ik niet meer.

Dus iedere dag weer kijken hoe ik me voel en daarop bijstellen!
 

HET ROER OM!!

Wat is het grootste kantelpunt tot nu toe en een grote realisatie na het starten van mijn eigen onderneming in 2016? Het loslaten van mijn loondienst bij de werkgever waar ik sinds 2002 werkte! Begin 2021 heb ik mijn roer definitief omgegooid en ben ik niet meer in loondienst. De route om die keuze te maken was lang en pittig. Ik was te betrokken, loyaal om zomaar te kiezen. Was ook nog best tevreden met mijn baan. En toch werd het tijd om te kiezen.

Nu ik het verschil voel, de passie en de vrijheid die ik ervaar, nu de ratrace die voor mij geëindigd is, voelt echter fantastisch, naast dat het soms ook zoeken en wennen is. Soms vraagt het leven je om uit de comfortzone te stappen en iets te doen wat je niet gemakkelijk vindt. Toch een stap zetten, helpt je om op jezelf te bouwen en te ervaren waartoe je in staat bent. 

 

Tot binnenkort. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten.

Birgita

Karakterconsultant en levensgenieter

P.s. Ik ben reislustig, foto's op deze site en op social media geven daar een klein inkijkje in. Ben bv. 2x met een zeilschip naar Antarctica gezeild vanaf Zuid-Amerika en genoot eveneens van de prachtige natuur in bijvoorbeeld South Georgia, met supergrote koloniën pinguïns en maakte diverse duikreizen 'all over the world'. Voor nu en nog eens: reizen in vrijheid, of het nu boven of onder water is. Ik kan niet wachten!