Ik heet Birgita Endert. Ik ben sinds 1 september 2016 voor mezelf begonnen als karaktercoach en werkt met dertigers en veertigers. En andere volwassenen die het meeste uit hun leven willen halen.  In mijn praktijk werk ik vooral met mensen in het werken aan hun geluk en het vinden van hun weg. Dit vaak nadat ze veel hebben meegemaakt, in welke vorm dan ook. Wat voor verlies het ook is.

 

Als geen ander weet ik wat het betekent om na diverse gebeurtenissen die met uitdaagden mijn eigen weg te moeten zoeken en wat een energie en verdriet dat kost. Maar wat een gaaf gevoel als je jezelf terug vind! Ik vond het leven als kind en jong volwassene niet zo gemakkelijk. Het voelde wat gemaakt, hoewel we het thuis goed hadden. "Doe maar normaal, zodat de buitenwereld ziet dat het goed is. En bespreek vooral niks". Ik voelde me regelmatig eenzaam en had moeite om mijn eigen weg te vinden. Snapte niet goed hoe ik mezelf  kon blijven en toch aan de verwachtingen kon voldoen. Verloor mezelf en mijn eigenheid.

 

Daarnaast overleden allerlei dierbaren. Verloor mijn ouders, grootouders. Voeg daar gescheiden ouders, een zoekende vader, een stevige relatiebreuk en mijn eigen kinderloosheid en verbroken verloving aan toe en het plaatje is compleet. Het leven zette me zo echter wel op mijn huidige en het voor mij juiste spoor. Ik leerde overleven en mezelf te worden! Hoe? 

Sinds 2008, net na het overlijden van mijn moeder leerde ik over de karakters en het omgaan met energie en de blokkades in het lijf. Vond mijn 'highway naar happiness' en werk dagelijks met mijn eigen geluk. Dat kun je alleen maar zelf doen. 

Mijn wens is dat je meer energie overhoudt om ECHT te leven en minder hoeft te overleven! Het is zonde om te blijven hangen in verlies, te blijven voldoen aan verwachtingen die niet de jouwe zijn en je leven aan je voorbij te laten gaan. Zonde om te blijven hangen in verlies door niet jouw eigen kwaliteiten in te kunnen zetten in hetgeen je vol passie doet. Niet te leven op de manier die bij jou past.

Het leven daagt je uit, altijd. Maar zorg dat je gesteld staat m de balans te houden en het leven te dragen. Leg jouw snelweg aan richting meer geluk en ontspanning en kies voor jezelf!

Leven is voor mij een werkwoord en dat gun ik iedereen. Zonder schuld en schaamte leven in volle waardering voor jezelf. En doen waar je voor bedoeld bent.

Tot binnenkort. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten.

Birgita

Karakterspecialist en verliesdeskundige

 

 

"Het leven is te kostbaar om af te wachten! Neem initiatief en toon veerkracht."

©2021 door Birgita Endert voor Beleef je Karakter met  Wix.com 

KvK: 66769922, gevestigd te Zoetermeer
BTW nummer : NL001995682B37