"Ervaar je stagnatie? Voel je een blokkade over een bepaald thema? Heb je stress of emoties of ervaringen die je niet meer wilt dragen. Is het leven zwaar voor je? Blokkeert je energie en ervaar je stress in je lijf? En wil je hiermee aan de slag? Leer dan nu jouw karakter en lijf beter begrijpen met de toptest, die inzicht geeft in jouw persoonlijkheid.

Neem  met een traject de regie over je leven terug.

EN

word jezelf  weer

 

Het resultaat van dit alles? Tijd en ruimte om te genieten van jouw reis die 'leven' heet! Ervaar het leven zoals het bedoeld is. Ook als het tegenzit, niet leuk is. Je dealt met jouw ervaringen en met jezelf.

 

Eigenlijk is het simpel: het gaat er niet om hoe vaak je valt, maar hoe je valt EN hoe je opstaat!  Ga ervoor! En sla je vleugels uit... 

"Het leven is te kostbaar om jezelf niet op de eerste plek te zetten. Wat het leven je ook voorschotelt:  Neem initiatief, verantwoordelijkheid en zorg voor veerkracht. Zorg dat het leven je niet te lang laat lijden"
P1100387.JPG

Krijg de sleutel tot je ware ik in handen  met Beleef je Karakter! Jouw 'shortcut' naar stressfree, successfull en strong!

P1020610.JPG

P.s. Ik ben reislustig, foto's op deze site en op social media geven daar een klein inkijkje in. Ben bv. 2x met een zeilschip naar Antarctica gezeild vanaf Zuid-Amerika en genoot eveneens van de prachtige natuur in bijvoorbeeld South Georgia, met supergrote koloniën pinguïns en maakte diverse duikreizen 'all over the world'. Voor nu en nog eens: reizen in vrijheid, of het nu boven of onder water is. Ik kan niet wachten!

Ik heet Birgita Endert. Ik ben sinds 1 september 2016 voor mezelf begonnen als karaktercoach. Wie ik nu ben en wat ik doe was een hele zoektocht. Eigenlijk gaat mijn leven over ervaren van wat er gebeurt. En dealen met jezelf. Hoe het ook is en wat er ook gebeurt. En begeleid in mijn praktijk vooral mensen in het vergroten van hun vrijheid, geluk en het vinden van hun EIGEN weg. Bij het vinden van zichzelf. Dit vaak nadat ze veel hebben meegemaakt, wat van invloed was op  het (kunnen) ervaren van geluk, tevredenheid, natuurlijkheid en last but not least: vrijheid en genieten van je ware zelf. 

 

Als geen ander weet ik wat het betekent om na diverse gebeurtenissen die mij uitdaagden mijn eigen weg te moeten zoeken en wat een energie en verdriet dat kost. Maar wat een gaaf gevoel als je jezelf terug vind en je weer door kunt. Als je je weer vrij voelt en de energie weer stroomt. Zo gaaf als je dat bij iemand anders ook kunt bewerkstelligen...

 

Een korte inkijk in mijn leven (tot nu toe): Ik vond het leven als kind en jong volwassene niet zo gemakkelijk. Het voelde wat gemaakt, hoewel we het thuis goed hadden. "Doe maar normaal, zodat de buitenwereld ziet dat het goed is. En bespreek vooral niks". Ik voelde me regelmatig eenzaam en had moeite om mijn eigen weg te vinden. Mijn eigen identiteit te vinden. Snapte niet goed hoe ik mezelf  kon blijven en toch aan de verwachtingen kon voldoen. Verloor mezelf en mijn eigenheid. En dat voelde eigenlijk niet prettig, zie ik achteraf.

 

Daarnaast gebeurde er van alles. Dierbaren overleden. Ik verloor mijn ouders, grootouders, lieve vrienden en andere dierbare mensen relatief vroeg. Voeg daar gescheiden ouders, een zoekende vader, mijn eigen kinderloosheid en verbroken verloving aan toe en het plaatje is compleet. Het leven zette me zo echter wel op mijn huidige en het voor mij juiste spoor. Ik leerde overleven en mezelf te worden! Hoe? 

Sinds 2003, net na het overlijden van mijn vader, ben ik gaan duiken en reizen. Dat hielp al wel, maar wat echt 'the way out' was is dat ik sinds 2008, net na het overlijden van mijn moeder, leerde over de karakters en het omgaan met energie en de blokkades in het lijf. Hoe ik stagnatie kan verhelpen.

 

Via deze ervaring en opgedane kennis, maar ook mijn opleiding Spirituele Psychologie vond ik mijn eigen identiteit, mijn eigen weg, mijn 'highway naar happiness' weer. Intussen reisde ik nog steeds de hele wereld rond. En is het leven dan nu gemakkelijk? Nee, ik werk dagelijks hard om mezelf te blijven ervaren. Het is namelijk o zo gemakkelijk om weer op de automatische piloot te leven en te vervallen in 'oud' gedrag waar je minder blij van wordt. En dat wil ik niet meer. 

 

In mijn geval betekent het bewegen, rekken en strekken, expressie geen aan wat ik ervaar, maar vooral ook bedenktijd, als ik het even niet weet wat ik ergens van vind, wat ik wil of voel. En dan ook: ergens op terugkomen. Voor een ander kan het wat anders zijn zorgen voor voldoende warmte, rust, veiligheid of een minder volle agenda, steun te vragen of zorgen dat de innerlijke mens 'thuis' is.  

HET ROER OM!!

Wat is het grootste kantelpunt tot nu toe en een grote realisatie na het starten van mijn eigen onderneming in 2016, het verder leven na het overlijden van mijn ouders en mijn kinderloosheid? Het loslaten van mijn loondienst bij de werkgever waar ik sinds 2002 werkte! Begin 2021 heb ik mijn roer definitief omgegooid en ben ik niet meer in loondienst. De route om die keuze te maken was lang en pittig. Ik was betrokken, loyaal en was nog best tevreden met mijn baan. Nu ik het verschil voel, de passie en de vrijheid die ik ervaar, nu de ratrace die voor mij geëindigd is, voelt echter fantastisch, naast dat het soms ook zoeken en wennen is. Soms vraagt het leven je om uit de comfortzone te stappen en iets te doen wat je niet gemakkelijk vindt. Toch een stap zetten, helpt je om op jezelf te bouwen en te ervaren waartoe je in staat bent. 

 

Mijn wens is dat mensen meer vrijheid ervaren meer energie overhouden om ECHT te leven en minder hoeven te overleven doordat je jezelf bent! Het is wat mij betreft zonde om te blijven hangen in emoties, stress, verlies, te blijven voldoen aan verwachtingen die niet de jouwe zijn en het leven aan je voorbij te laten gaan. Zonde om te blijven hangen in verlies door niet jouw eigen kwaliteiten in te kunnen zetten in hetgeen je vol passie doet. Zonde om met een masker net te doen alsof. En daarmee niet te leven op de manier die bij jou past.

Het leven daagt je uit, altijd. Je persoonlijke karakter ook. Zorg dat je gesteld staat om de balans te houden en het leven te dragen. Beweeg je voorbij stagnatie en blokkades. Leg jouw snelweg aan richting meer geluk en ontspanning en kies voor jezelf!

'Leven' is voor mij een werkwoord en dat gun ik iedereen. Zonder schuld- en schaamtegevoel leven ervaar je meer waardering voor jezelf. En doe je waar je voor bedoeld bent. En WAT je nodig hebt om je lekker te voelen.

Tot binnenkort. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten.

Birgita

Karakterconsultant en levensgenieter