top of page
IMG-20160302-WA0004.jpg

Hi!

Welkom!

Mijn naam Birgita Endert. Een Zweedse naam voor een oerhollandse vrouw. Mijn naam betekten Sterk Meisje. En dat is waar gebleken. Er is me veel overkomen en is sta keer op keer op.

Mijn ervaringen leidden tot het starten van mijn eigen bedrijf in 2016. Ik zie mezelf als karakterdeskundige, doorgrond mensen snel en sta bekend als transformatiecoach bij mijn eigen bedrijf Beleef je Karakter.  

Mijn leven was een zoektocht. En ik ben blij en dankbaar

 dat ik ben gaan zoeken. Anders was ik voortgegaan in de ratrace van tegenwoordig, was ik getrouwd, kinderen gekregen en 'lekker' in loondienst gebleven. Dat was niet wat er voor mij bedoeld was!

Dus ik deed het anders! Ik trouwde niet, ging op reis naar Antarctica, tweemaal zelfs. Het was het keerpunt van mijn leven. Beleef Je Karakter werd in de zomer erna geboren. Na een aantal jaren liet ik na 18 jaar mijn loondienst los en stond ik op eigen benen. Sta ik op eigen benen. 

P1030633.jpg

Mijn verhaal

Begin dertig was ik mezelf 'kwijt'. Dat klinkt wellicht gek: ik had mijn leven behoorlijk op orde, een huis, een baan en een relatie. Ik had echter geen idee wat ik wilde of wie ik was. Mijn ouders waren toen al overleden, toen ik 28 en 32 was. Het gekke was, ik bleef voldoen aan hun verwachtingen. En dat beviel me niet meer. Ik was er wel van overtuigd dat het tijd was voor mijzelf, dat er iets goeds achter vandaan zou komen als ik 'naar binnen ging om te zoeken naar mezelf'. En ik wilde niet meer op de automatische piloot leven en het meeste uit mijn leven te halen. Doen waar ik voor bedoeld was, al had ik toen nog geen idee wat dat precies was.

Het zoeken ging niet zonder vallen en opstaan. Ik ben mezelf meermaals tegengekomen, bv. na een verbroken verloving, divers gezondheidsgedoe, een burnout en het stoppen met mijn loondienst. Of de oplichting waar in 2021 mee te maken kreeg en die mijn hele ík', mijn eigenwaarde, zelfvertrouwen en de zin om te leven op losse schroeven zetten. En ook dat kwam ik weer te boven. Intussen zocht en vond ik mezelf, mede dankzij mijn avonturen: duiken over de hele wereld, tweemaal naar Antarctica en een weekendhuisje in Duitsland dat ik samen met mijn partner volledig herbouwd heb. Het leven laat me zien wat de mogelijkheden zijn als je ze maar ziet. 

Ik weet dat wat me ook gebeurt er ook een andere kant is, naast het donker. Ik zoek en vind steeds mogelijkheden, leer van ervaringen en ervaar alle kanten van het leven. Zoeken, ervaren, vinden en leven

 

Warme groet, Birgita Endert

Karaktercoach en levensgenieter!

Birgita.jpg

Contact

Ik ben altijd op zoek naar vrouwen die zichzelf weer op de 1e plaats willen zetten. Laten we in contact komen! 

bottom of page