top of page

Ontwar jezelf nu!

Karaktertest en -trajecten

Een losse karaktertest kan uiteraard ook, maar een traject geeft je meer tijd en ruimte om echt met jezelf aan de slag te gaan en ingesleten patronen te veranderen.

 

Een traject begint uiteraard met een eerste stap. De door Yvette Hooites Meursing (al meer dan 30 jaar karakterexpert en degene die mij jarenlang opleidde) ontwikkelde Karaktertest is een echte kwaliteitstest en de eerste stap in een traject (welke je ook kiest).

Deze unieke toptest is simpel en effectief. Je vult een multiple choice vragenlijst in, die zowel het mentale als het fysieke vlak raakt. Opvallend is dat de vragen vooral gericht zijn op werk gerelateerde situaties. Dat lijkt gek, maar ook in je werk neem je jouw persoonlijkheid mee. En is dus een mooi vertrekpunt om aan jouw persoonlijkheid te werken. 

De uitslag krijg je in een persoonlijke evaluatiesessie (online of in Zoetermeer) en geeft je inzicht in de voor jouw belangrijkste 'copingstijlen' (verdedigingsmechanismes/ karakterstijlen). Je hebt naderhand meer inzicht in de manier hoe jij je in het leven laat zien, jouw kwaliteiten, valkuilen en thema's zijn. Wellicht geen nieuws, maar wel de volledige puzzel in hoe jij je staande houdt in het leven en waar je tegenaan loopt.

Na het maken van de test en het bespreken van de uitslag gaan we, als je dat wilt, samen aan de slag met het vrij maken van jouw patronen in een vervolgtraject.

Een traject, korter of langer, geeft je de tijd om daadwerkelijk met jouw ingesleten patronen aan de slag te gaan. Oefeningen, gesprekken en het uitwerken van ervaringen helpen je om het vanaf dat moment anders te doen. 

Vervolgtrajecten variëren van 5-16 sessies: instappen met Brons, best verkochte Zilveren traject of ga voor de pro en kies voor Goud. Sessies zijn altijd persoonlijk, maatwerk en effectief en kunnen online of in mijn praktijk aan huis (Zoetermeer). Trajecten hebben altijd de unieke karaktertest, welke je ook kiest.


Resultaat:

Na een aantal sessies merk je al verschil  in de dagelijkse dingen die je doet, zegt en ervaart. Je hebt weer oog voor wat jij belangrijk vindt, laadt eerder je accu op en stelt bv. eerder je grenzen. Je doet eerder wat voor jou nodig en wezenlijk is. Zegt vaker of eerder wat er op je hart ligt, zelfs dingen die je lange tijd voor je hield. 

Klanten ervaren hun eigen gevoelens met openheid, hebben energie en doen de juiste dingen voor zichzelf. Ze kiezen vaker voor zichzelf. Hoe fijn is het om  geen negatieve gedachten over jezelf te hebben? En stel jezelf eens voor met veerkracht, energie en genietend van vrijheid en de leuke dingen in het leven. Zie je het al voor je? Mooi! Houd dat vast.

Ja, samen sleutelen aan patronen leidt ook tot terugval, omdat het lijf (en hoofd) zo automatisch terugschakelen naar 'oude patronen'. Eerder gedrag en gedachten steken de kop op. Als klanten ervaren dat ze terugvallen in 'oud gedrag', is dat niet erg, omdat ze sneller terugschakelen naar wat wel fijn is. Naar het nieuwe gedrag wat aan het inslijten is.

En dat laatste is dan ook de reden dat het prettig is om voor een traject te kiezen: de terugval is zo snel te herkennen en om te keren. 

Tot slot:

Mijn unieke aanpak geeft je de mogelijkheid om effectiever met het leven om te gaan. Snel bij te sturen als iets je niet bevalt, te leren van ervaringen. En niet te blijven hangen in wat je overkomen is, maar de impact te leren dragen van eerdere gebeurtenissen en weer volop te LEVEN en te genieten. Meld je aan en ervaar jouw kracht en jouw gevoel van autonomie en vrijheid! Het leven is te kostbaar om op de automatische piloot te blijven leven, toch? 
 

20210129_121357a.jpg

Voorbeeld van een deel van de uitslag van de karaktertest... onderdeel van het uitgebreide rapport.

Magnolia.png
bottom of page