top of page

Verspilling van energie

Ik ben thuis en heb tijdens de lunchpauze net gekeken naar een documentaire over voedselverspilling. Het raakt me intens, zoals ook de plasticberg me raakt (maar daarover een andere keer). Direct opent zich het luikje in mij, dat ik steeds beter luister naar mijn energie level en rust als ik moet rusten, eet als ik trek heb en werk als ik voel dat ik wil werken. Dat is in elk geval mijn ideale situatie. En het lukt steeds beter om er daadwerkelijk naar te luisteren. Dan ontstaat synchroniciteit, ontstaat een flow en is werken zoveel makkelijker. Dan levert het me energie.


En dan terug naar verspilling van alles wat moeder aarde ons biedt en op de afvalberg belandt. Groente die niet perfect recht is, niet de juiste afmeting heeft, een vlekje of deukje heeft, belandt niet in de schappen, wordt niet geëxporteerd, maar wordt op de secondaire markt verhandeld of erger nog: weg gegooid. En zo gaat het ook bij mensen. We doen lang niet allemaal waar we goed in zijn, maar werken in een baan waarmee we geld verdienen, maar waar we niet gelukkig van worden. Waarmee we niet de puf hebben om nog te genieten. van ons verdiende geld. We leren niet omgaan met emoties, registreren de reactie in ons lijf niet, of nauwelijks Dat kan anders.


Voelen wat mijn lijf mij wil laten weten lukt me steeds beter. Werken in een job waar je passie ligt, geeft me energie. Dat is wat ik nu aan het doen ben. Ik heb lang gezocht wat ik met mijn kennis, levenservaring kon doen en ik heb het: werken met mensen, die, net als ik rouwen en verlies kennen, hen het gevoel laten ervaren als je stroomt, in je kracht staat, blij bent met wie je bent, weet wat je te doen hebt. Zo fijn.


Hoe ik hier gekomen ben: in 2008 kwam ik aanraking met de karakterstijlen. Met wat? De overlevingsstrategieën, die we allemaal in ons hebben. Die ons gemaakt hebben tot wie we zijn, in lichaam en geest. Vanaf jongs af aan, al sinds je geboorte. En daar kun je meer uithalen. Meer van genieten. En dat zou ik iedereen gunnen.


Wil je hier meer van weten, zelf karakterintelligenter worden, zodat je meer energie voelt, minder uitgeblust bent na een dag werken en veel meer jezelf bent, JUIST ook als je veel hebt meegemaakt, waar je geen invloed op had, wat verdriet gaf en je liet rouwen. Tot bloei komen? Het kan echt. Ben je ook nieuwsgierig naar de voor jou belangrijkste karakterstijlen, neem dan contact op voor een karaktertest. www.beleefjekarakter.nl/karaktertest.


Of meld je aan voor het Lichtfeest. De kans om aan jezelf te werken, vlak voor kerst. niet meer opzien tegen de feestdagen, de rouw en het verlies integreren in je eigen leven en de regie in eigen hand. Leven zoals jij dat wilt. Meld je aan via:Ik hoop je binnenkort te zien!


Hartelijke groet, Birgita Endert

Beleef je karakter


tot bloei komen na rouw en verlies...
31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page