top of page

Hoe een schildpad een haas werd

Mijn hele jeugd en jonge leven heb ik mezelf als traag en zelfs log ervaren, zoals de schildpad in de fabels van La Fontaine. Ik houd van sprookjes, fabels, de symboliek en de lessen die erin zitten. Dat ik mezelf als schildpad zag, kon ik niet zo waarderen. Ik leed onder mezelf, maar deed dat anders voorkomen. En ik had mezelf te leren accepteren. Ik was nou eenmaal geen haas, zoals zovele anderen. Het leven nam pas echt een wending toen ik in 2008 met karakterintelligentie in aanraking kwam.


Ineens snapte ik dat ik, als Loyalist, een echte diesel ben, met een stevig lijf en dito onderstel en uithoudingsvermogen. Er is niets mis mee, het kost alleen meer tijd om ergens te komen (als je al besluit waar je wilt komen). Echter, er is een snellere mogelijkheid, vanuit een andere karakterstrategie beschikbaar. En die kan ik intussen inzetten om ergens sneller te komen.

Hoe dat werkt? Ik heb, net als iedereen alle 7 verschillende karakterlagen in mij en door het aanwenden van een andere karakterstijl sprint ik ineens… De Leider in mij helpt mijn loyalistische schildpad om te gaan sprinten.

Een voor mij onwennig, maar heerlijk gevoel, hoewel de schildpad in mij de Leider niet altijd even snel kan volgen. Met de Leider op de voorgrond ga ik sneller, bouw ik aan elke stap aan mijn leven, ook als deze moeilijk is en ik er als Loyalist er niet op durf te vertrouwen dat het goed komt. Intussen heb ik een gedegen schild gebouwd die Beleef je Karakter heet. Met tot bloei komen na rouw en verlies als specialisme. Dankzij de Leider EN de Loyalist in mij.

Als karakterspecialist werk ik sinds 2016 met een karaktertest die jou snel

een gedegen inzicht geeft in de voor jou belangrijkste karakterstijlen. Als je dat weet, heb je meer kennis van jouw kwaliteiten, maar ook van jouw innerlijke basisbehoeften en aandachtspunten. Sinds ik zelf dat inzicht kreeg, voel ik me meer mezelf, is er meer ruimte voor mijn behoeften en kan ik sneller schakelen als ik klem zit in wat het leven met me voorheeft. Ben je ook nieuwsgierig naar de voor jou belangrijkste karakterstijlen, neem dan contact op voor een karaktertest. https://www.beleefjekarakter.nl/karaktertest-en-consulten.

Wil je direct meer? Kijk dan op de pagina over het Lichtfeest: https://www.beleefjekarakter.nl/lichtfeest In augustus en september krijg je een mooie vroegboekkorting als je je in die tijd inschrijft. Wees zeker van een plekje zodat je niet meer opziet tegen Kerst en je leven echt vorm te geven zoals jij dat wilt.

Hartelijke groet, Birgita Endert, Beleef je Karakter karakterspecialist en rouw-& verliesdeskundige


26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page