top of page

Gezondheid en tijd zijn kostbaar!

Waar ga ik over bloggen als ik zoveel te zeggen hebt? De achterliggende maanden ben ik druk bezig geweest met 'de achtergrond van mijn bedrijf'. Beleef je Karakter 2.0. Tot bloei komen na rouw en verlies. Vrouwencoaching. De komende tijd zullen over dit proces en mijn ervaringen meer blogs volgen, maar het allerbelangrijkste geef ik je vandaag al mee… het geeft stress om niet te leven hoe je wilt leven... En dat voel je in je lijf, letterlijk.


Wat is eigenlijk het meest kostbare in je leven? Ik hoef daar zelf niet lang over na te denken. Tijd en gezondheid. Je krijgt beide niet meer terug, vaak geen tweede kans. En voor velen zijn ook hun kinderen en dierbaren een kostbaar bezit. In dat laatste zit bij mij een verschil. Ik heb veel mensen, waaronder mijn ouders, verloren en een bepaalde keuze gemaakt, waardoor ik zelf geen kinderen heb. Dat maakt het leven niet gemakkelijk of licht. Echter, het is wel MIJN leven. En daar ga ik zuinig en zorgvuldig mee om. Ik heb een kleine familie, waar ik wel fijn contact me heb, maar niet meer het intense contact zoals ik dat vroeger als kind ervaarde. We gaan gewoon allemaal onze eigen gang. En dat is oké en soms ook wat eenzaam.


Gezondheid is me dierbaar, zo heb ik tijdens diverse momenten in mijn leven gemerkt. Details volgen in latere blogs, ik moest na een apenbeet bv. opnieuw leren lopen als puber. Ik doe er veel aan om gezond te blijven... Maar dan ineens: de stress om bv. dit blog te publiceren, schiet zomaar in mijn lijf, waardoor ik mezelf echt kwijt kan raken. Of niet weet wat ik wil, het oprecht niet weten. Alles tintelt, mijn lijf is onrustig en gespannen. En dan weet ik: vrijheid voor mijzelf nemen, doen wat ik voel dat ik moet doen, bewegen of juist tot rust komen en weer door. Ik weet intussen dat het mijn belangrijkste karakterstrategie is, die dan loopt te 'modderen': de Loyalist.


Ken je dat liedje “No time to waste, I got to move with haste”? Dat zinnetje heb ik regelmatig in mijn hoofd, omdat ik het leven echt te kostbaar vind om het ‘zomaar’ voorbij te laten gaan, zonder bewuste acties, maar op een soort van automatische piloot.


Ik ben me erg bewust dat ik zelf een actieve keuze heb in hoe mijn leven verloopt, of in elk geval hoe mijn reactie op bepaalde situaties is. Soms overkomen je verdrietige zaken, die je niet kunt voorkomen en zijn je reactie en karakterstrategie bepalend voor de manier waarop je rouwt. Dat is voor elke karakterstrategie anders. De een zakt in, de ander vlucht, de volgende gaat nog harder werken en steekt zijn kop in het zand alsof het niet gebeurd is. En het mooie is, we hebben alle strategieën in ons, in een voor ons specifieke mix. Dat maakt ons tot unieke individuen. Over het algemeen hebben we één hoofdstrategie en twee ondersteunende strategieën. En die bepalen hoe we reageren ook als het gaat om situaties met rouw en verlies.


Als karakterspecialist werk ik met een karaktertest die jou snel een gedegen inzicht geeft in de voor jou belangrijkste karakterstijlen. Als je dat weet, heb je meer kennis van jouw kwaliteiten, maar ook van jouw innerlijke basisbehoeften en aandachtspunten. Sinds ik zelf dat inzicht kreeg, voel ik me meer mezelf, is er meer ruimte voor mijn behoeften en kan ik sneller schakelen als ik klem zit in wat het leven met me voorheeft. Je kunt meer sturing geven aan je leven, ook als er sprake is van verdriet en rouw. Ben je ook nieuwsgierig naar de voor jou belangrijkste karakterstijlen, neem dan contact op voor een karaktertest.


Of meld je aan voor het Lichtfeest! Vlak voor kerst werken met rouw en tot bloei komen. Je lijf meenemen in het proces waar jij doorheen gaat. Meld je aan viaIk hoop je binnenkort te zien!


12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page